Vlajková řada Xiaomi 14 se údajně dočká svého globálního debutu během únorové konference MWC 2024. Několik týdnů nato by se pak mělo odehrát celosvětové představení dalšího modelu spadajícího do nové rodinky, který bude svou výbavou cílit především na nadšence do mobilního fotografování.

Xiaomi 14 Ultra má i tentokrát nabídnout ještě o level vyšší kvalitu foťáků než Xiaomi 14 Pro. S podporou technologií od německé firmy Leica se novinka pokusí zaútočit na modely typu Vivo X100 Pro a možná i Galaxy S24 od Samsungu. I tentokrát se už dopředu počítá s výstředním designem, díky němuž bude zařízení zcela nepřehlédnutelné, a nově uniklé snímky přitom dokládají, že jsou tato očekávání zcela namístě.

Xiaomi 14 Ultra bylo evidentně poprvé spatřeno naživo, ale má to háček. Telefon se totiž na všech fotografiích ukazuje pouze v takzvaném anti-leak obalu, který má zabránit tomu, aby předčasně unikla jeho podoba.

Nicméně, zakrýt fotoaparáty tak, aby nebylo možné odhadnout jejich rozložení, je de facto nemožné (pokud je tedy chce někdo používat), a tak lze už nyní říct, že Xiaomi 14 Ultra pravděpodobně dostane velmi podobný kamerový ostrůvek jako jeho předchůdce.

Portál Xiaomiui pak poznamenal, že se podle identifikačního čísla jedná o model určený pro evropský trh. Potvrzuje se tak, že Xiaomi 14 Ultra dorazí i do některých zdejších států. Zda se telefon dostane i do Česka, v současné době nevíme. Xiaomi 13 Ultra u nás přece jenom k dispozici nebylo.