Jak bylo avizováno, tak se i stalo. Xiaomi 13 Ultra oficiálně zamířilo na evropský trh poté, co před skoro dvěma měsíci debutovalo v Číně. Vlajkový smartphone, který se snaží zaujmout svou kamerovou výbavou, vysokým výkonem nebo špičkovým displejem, k nám ale bohužel nedorazí.

Vesměs se potvrzuje to, co se dříve očekávalo. Xiaomi 13 Ultra tedy dostalo oficiální cenovku 1 499 eur, což v přepočtu činí 35 700 Kč, a prodává se ve dvou barevných variantách – černé a olivově zelené. Na bílou barvu výrobce v Evropě bohužel zanevřel. Co se týče paměťové konfigurace, dostupný je pouze model 12/512GB.

Telefon lze pořídit u sousedů v Německu, ale u nás oficiálně dostupný nebude. Nutné je podotknout, že se to dalo tušit již delší dobu, nicméně pro TechFeed absenci na tuzemském trhu potvrdil i PR specialista Xiaomi Jan Kužník. Ve vyjádření ale použil slovo „zatím“, a tudíž je klidně možné, že se k nám Xiaomi 13 Ultra časem rozšíří.

Na závěr si ještě pojďme zrekapitulovat, o co v Česku naneštěstí přicházíme. Xiaomi 13 Ultra disponuje vlajkovým čipsetem Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 a displejem o rozlišení 3200x1400 pixelů, který se dále chlubí vysokou svítivostí a 120Hz obnovovací frekvencí. Zadní strana mobilu je osazená výrazným kruhovým modulem, kde najdeme čtveřici 50Mpx fotoaparátů. Bohužel pro Xiaomi, testeři ze serveru DxOMark za kamery udělili méně bodů, než se očekávalo. Více jsme o tom psali zde.