Nad vlajkovou řadou Xiaomi 14 se stahují mračna, a to i přesto, že v Číně skončila jako naprostý trhák. Nejenže dle nedávných zpráv do Evropy a dalších světových oblastí mimo svou domovinu nedorazí vybavenější model Xiaomi 14 Pro, ale globální debut může být bůhvíproč pořádně zpožděn.

Podle známého insidera Yogeshe Brara proběhne globální vydání modelu Xiaomi 14 během konference MWC 2024. Na tom by ostatně nebylo nic špatného – veletrh zaměřený na mobilní průmysl může pro prezentaci poskytnout zcela dokonalou půdu – kdyby se nekonal až koncem února.

A zrovna v případě řady Xiaomi 14 je zde několik paradoxů. V Číně tato dvojice modelů debutovala jako vůbec první smartphony poháněné novým procesorem Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, a tudíž je lze současně považovat jako vůbec první novogenerační vlajky. Odhalení dlouho vyhlížené řady proběhlo konkrétně 26. října, tedy více než dva měsíce zpátky, a to po intenzivní předběžné kampani, jejíž cílem bylo zachytit maximální možnou pozornost čínských spotřebitelů.

Série Xiaomi 14 navíc v Číně debutovala podstatně dřív než loňská Xiaomi 13, a tudíž se tak nějak automaticky předpokládalo, že bude dopředu posunuto také datum globálního vydání. Místo toho se ale teď dozvídáme o drby o zachování termínu. Ano, zachování. Řada Xiaomi 13 se totiž svého momentu slávy v zemích mimo Čínu dočkala právě během MWC.

Pozdní, a navíc neúplné globální vypuštění řady Xiaomi 14 by mohlo značně nahrát konkurenci. Kupříkladu čínský výrobce OnePlus hodlá svůj OnePlus 12 do Evropy přinést už 23. ledna. A to nemluvě o Samsungu, jehož vyhlížená řada Galaxy S24, která si bezpochyby získá notnou dávku popularity, bude odhalena 17./18. ledna.