Už krátce po vydání vlajkové řady Xiaomi 14 bylo evidentní, že o ni mají spotřebitelé dosud nevídaný zájem. Výrobce se na platformě Weibo pochlubil tím, že byly všechny dostupné jednotky vyprodány do pouhých čtyř hodin, a dokonce uvedl, že úspěch ve first-day prodejích byl o 600 % vyšší než u předešlé generace.

Pozoruhodné statistiky odhaluje nová zpráva pocházející z čínského zpravodajského serveru Wall Street. Závěrem tržního průzkumu bylo, že se během pouhých desíti dnů, tedy od 31. října do 10. listopadu, prodalo neuvěřitelných 1,44 milionu kusů. To pro Xiaomi znamená dosažení nového rekordu.

Tímto příběh Xiaomi 14 rozhodně nekončí. Telefony totiž teprve čekají na své globální uvedení, kde si nepochybně také najdou vysoké množství zájemců. Předpokládá se, že do Evropy dorazí začátkem roku 2024.

Xiaomi 14 má spoustu lákadel, mezi něž patří například přítomnost špičkového čipsetu Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, který nabízí působivý výkon při zachování solidní spotřeby. Zajímavé rovněž jsou nové fotoaparáty, vytvořené ve spolupráci se společností Leica, displej s maximálním jasem 3 000 nitů (a ochranou Dragon Crystal Glass u modelu Pro) nebo rychlé dobíjení baterie.

O Xiaomi 14 si můžete více informací přečíst zde, Xiaomi 14 Pro jsme pak samostatně rozebírali v tomto článku.