Společnost Xiaomi před nedávnem představila svůj inovativní typ ochranného skla pojmenovaný Dragon Crystal Glass, který byl navržen speciálně pro model Xiaomi 14 Pro. Sklo je vytvořeno kombinací různých materiálů, včetně oxidů lithia, křemíku, hliníku, zirkonia, fosforu a sodíku. Tyto suroviny jsou poté zpracovány při teplotě vyšší než 1600 °C během 100 hodin, což vede k vytvoření nanostruktury uvnitř skla. Výsledkem je pevná a kohezivní struktura, která zlepšuje odolnost skla.

Podle čínské technologické společnosti má Dragon Crystal Glass tvrdost měřenou hodnotou Vickers 860 HV0.025, což znamená, že je robustnější než konkurenční produkty jako Huawei Kunlun Glass 2 nebo Apple Ceramic Shield Glass. Xiaomi 14 Pro je s tímto sklem až desetkrát odolnější proti nárazům ve srovnání s běžnými ochrannými skly.

Dragon Crystal Glass je také čiře průhledné, což je dosaženo díky rovnoměrnému rozložení malých mikrokrystalů v materiálu, což zajišťuje zachování kvality obrazu.

V prezentaci Xiaomi bylo také představeno video ukazující schopnosti Dragon Crystal Glass v porovnání s tradičním kaleným sklem. V různých testech Dragon Crystal Glass výrazně překonalo své protějšky, ať už v odolnosti vůči nárazům nebo odolnosti proti poškození na betonu. Podívejte se sami:

Xiaomi Dragon Glass