Přestože jsme se zatím stále ještě nedočkali globálního uvedení vlajkových lodí Xiaomi 13, už se začalo spekulovat o následující řadě. Zatímco ta aktuální se na čínský trh dostala v prosinci, letos bychom mohli čekat o něco kratší dobu.

Na sociální platformě Weibo hovořil známý leaker WHYLAB o čipu Snapdragon 8 Gen 3. O něm jsme více psali v souvislosti s uniklým testem, ale klíčovou informací, na kterou leaker naráží, jsou také zvěsti o jeho dřívějším vydání. Qualcomm má ve zvyku své vlajkové čipsety vydávat v listopadu, nicméně v tomto roce se podle většího počtu zdrojů dočkáme o něco dříve. WHYLAB se domnívá, že jej Qualcomm odhalí už kolem října.

Na závěr leaker doplnil, že v podobném termínu bude představena i série Xiaomi 14. Vzhledem k tomu, že mezi prezentací nového čipu a vydáním prvních telefonů jím disponujících bývá zhruba měsíc dlouhá mezera, mohly by tyto smartphony dorazit na pulty obchodů v Číně už kolem listopadu. K nám do Evropy by se pochopitelně znovu dostaly se zpožděním.

Podle dřívějšího úniku, který blíže popisujeme zde, můžeme od Xiaomi 14 také čekat podporu 90W nabíjení. O kapacitě baterie jako takové zatím žádné detaily odhaleny nebyly.