Androidové scéně momentálně kralují telefony poháněné vlajkovým čipsetem Snapdragon 8 Gen 2, alespoň tedy co se hrubého výkonu týče. Stojí za ním americký výrobce Qualcomm, který má tendenci představovat takto výkonné čipy kolem listopadu. Jak ale nyní tvrdí známý leaker, dalšího SoC pro špičkové telefony bychom se mohli dočkat abnormálně dřív.

Leakera Digital Chat Station se na sociální síti Weibo jeden z jeho sledujících zeptal (v komentářové sekci pod tímto příspěvkem) na dobu vydání čipu Snapdragon 8 Gen 3. Podle reakce leakera lze usoudit, že letošní vlajkové SoC dorazí o něco dříve. Tak jako tak se ale samotných telefonů vybavených tímto kouskem dočkáme až ve čtvrtém kvartálu.

Nedávno proletěl internetem pozoruhodný únik, který měl podle autora odhalit, jak si vedl nový čip od Qualcommu, jenž bude nejspíš označen jako Snapdragon 8 Gen 3. Výsledky testu v Geekbench přitom byly opravdu působivé.

Vyplývalo z nich, že čip od Qualcommu bude mít navrch nad konkurenčním Apple A16, který se nachází ve dvou lepších modelech iPhonu 14, a dočkáme se i výrazného mezigeneračního posunu, který by se mohl pohybovat klidně i kolem 30 %. O detailech jsme hovořili v samostatném článku.