Co jsme při prvotním potvrzení existence smartphonu Xiaomi 13 Ultra očekávali, se nyní stává realitou. Xiaomi intenzivně láká na špičkový smartphone určený nadšencům do fotografování skrz příspěvky na sociální síti Weibo, kde upozorňuje na jeho hlavní přednosti. Nyní přichází tento čínský výrobce spotřební elektroniky s poměrně odvážným tvrzením, jímž je, že Xiaomi 13 Ultra vydrží s 1 % baterie až hodinu.

To zní poměrně zajímavě, vzhledem k tomu, že s výdrží jiných smartphonů to jde pěkně z kopce, jakmile se kapacita baterie sníží pod 15% hranici. V příspěvku na Weibu společnost vysvětluje, že to bude možné díky nouzovému režimu a speciálně vytvořeným čipům Surge P2 a Surge G1. Žádné konkrétní informace nám o nich bohužel odhaleny nebyly, ale je dobré zmínit, že řada smartphonů využívala čip Surge P1, který měl za úkol zlepšit efektivitu nabíjení a řízení tepla. Surge P2 tedy pravděpodobně bude sloužit k podobnému účelu, jen bude zase o něco lepší.

Xiaomi 13 Ultra dále dle oficiálních informací nabídne jeden 50Mpx snímač Sony IMX989, který byl spatřen i loni u smartphonu Xiaomi 12S Ultra, a trojicí senzorů Sony IMX858. Výrobce uvádí, že k pořízení fotografie bude telefon potřebovat pouze 0,8 sekundy času. Kromě toho se zřejmě můžeme těšit na 6,7palcový AMOLED displej s rozlišením 2K a 120Hz obnovovací frekvencí nebo výkonný čipset Snapdragon 8 Gen 2 spolu s až 16GB operační pamětí.

Xiaomi 13 Ultra vyjde po boku nové generace oblíbeného fitness náramku a očekávané dvojice tabletů už za dva dny, tedy 18. dubna.