Už dlouho se spekuluje o novém přírůstku do rodinky vlajkových lodí Xiaomi 13, který bude určen hlavně pro fotografy. Na rozdíl od loňského Xiaomi 12S Ultra, jenž se za hranice domoviny bohužel nepodíval a zůstal čínskou exkluzivitou, bude Xiaomi 13 Ultra dostupný celosvětově. Nyní je jeho existence oficiálně potvrzena, a dokonce víme, že dorazí již v tomto měsíci.

O informaci se na Twitteru podělila sama německá společnost Leica, která čínskému technologickému velikánovi Xiaomi pomáhá s vytvářením fotoaparátů pro jeho smartphony vyšší třídy. Klíčovým bodem příspěvku je také výrok, že Xiaomi 13 Ultra dostane „nejdokonalejší objektiv, jaký kdy byl v oblasti mobilního zobrazování vytvořen“. Ponese název Summicron.

„Věříme, že dokonalý objektiv by měl mít velkou světelnost, kompaktní rozměry a vysoký zobrazovací výkon v celém rozsahu ohniskových vzdáleností. Díky vytrvalému úsilí obou týmů [Xiaomi a Leica, pozn. red.] si i naši uživatelé mohou konečně vychutnat tak úžasný zážitek z mobilního fotografování,“ uvádí Leica.

Xiaomi 13 Ultra tohoto úspěchu dosahuje. Je nám velkou ctí doporučit tento fantastický produkt, který společně vyvinuly společnosti Leica a Xiaomi a který bude uveden na trh po celém světě. Uvidíme se tento měsíc, dodává.

Počínaje tímto příspěvkem lze očekávat velkou vlnu lákadel a marketingových příspěvků napříč jednotlivými profily Xiaomi na různých sociálních platformách. Skrz ně by nám možná mohl být alespoň částečně potvrzen design, nebo dokonce některé specifikace.