Xiaomi nedávno oficiálně potvrdilo datum vydání vlajkové lodě Xiaomi 13 Ultra, která bude vytvořená ve spolupráci s německou společností Leica a bude cílit převážně na zájemce o fotografování. Kromě toho se ale 18. dubna dočkáme představení dalších produktů, mezi nimiž bude i nová generace populárního chytrého náramku.

Zvýšená pozornost byla Xiaomi Smart Bandu 8 věnována v únoru, kdy se poprvé začalo hovořit o jeho vstupu do sériové výroby a blízkém datu vydání. O necelý měsíc nato pak vyplavalo na povrch, jak bude vypadat, a současně s tím jsme se dozvěděli, že výrobce použije jiný systém připojování náramku. Zatímco dosud se samotné zařízení vkládalo do otvoru v řemínku, nyní se bude řemínek uchycovat na místech nad a pod displejem.

Xiaomi se patrně snaží o to, aby další Smart Band více připomínal chytré hodinky. Pokus o trochu elegantnější vzhled, než byl k vidění u předešlých generací, demonstruje i zveřejněný baner odhalující zmíněné datum vydání, kde je mimo to zobrazena pětice chytrých náramků s řemínky připomínajícími ty, které najdeme u běžných hodinek.

Na podrobnější informace si ještě budeme muset počkat, nicméně ze snímku nevyplývá, že bychom měli očekávat bůhvíjak velké inovace. Dříve se hovořilo o lepší životnosti baterie a dokonalejším sledováním sportovních aktivit, ale teprve sám výrobce ukáže, zda to byla pravda.