V posledních dnech má Xiaomi poměrně sdílnou náladu, ostatně jako asi každý výrobce, který se chystá na odhalení spousty očekávaných novinek. Nejenže se již za několik málo dní dočkáme fotoaparátu... tedy telefonu Xiaomi 13 Ultra, ale představena rovněž bude i nová generace populárního fitness náramku nebo oblíbeného tabletu. Právě na specifikace dvou nových Xiaomi Padů nyní výrobce láká skrze online příspěvky.

Série má být složená ze dvou modelů – Xiaomi Pad 6 a Xiaomi Pad 6 Pro – nicméně k nám se zřejmě dostane pouze ten levnější. Podle oficiálních informací pod jeho kapotou najdeme čipset Snapdragon 870 z dílny amerického Qualcommu, čímž se Xiaomi bohužel vzdá možnosti konkurovat zařízením, jako je třeba OnePlus Pad.

Pro verze už ale bude o něco zajímavější, založená totiž bude na daleko výkonnějším čipu Snapdragon 8+ Gen 1, který už je vhodný i pro ty nejnáročnější herní tituly. Práce všeho druhu nebo náročnější multitasking tak zřejmě nebudou představovat žádný problém.

Xiaomi dále potvrdilo, že své tablety vybaví 8 600mAh dvoučlánkovou baterií, která dokonce vydrží až 47,9 dne ve speciálním režimu hlubokého spánku. Nabíjet ji půjde 67W výkonem, a to zřejmě akorát kabelově (bezdrátové nabíjení stále není u tabletů standardem).

Oba tablety budou mít společné také parametry displeje. Dočkáme se 144Hz obrazovky s rozlišením 2,8K a hustoty pixelů 309 PPI. Nemáme sice potvrzeno, jak rozměrné budou, avšak dříve se hovořilo o 11palcové úhlopříčce.

Série tabletů Xiaomi Pad 6 bude odhalena již 18. dubna.