Majitelé letošního vlajkového telefonu od Xiaomi mají důvod k radosti. V Evropě totiž dostává aktualizaci na stabilní verzi operačního systému Android 14, jenž byl ještě donedávna pouze ve fázi veřejného testování. Spolu s ním se Xiaomi 13 Pro samozřejmě dočkává také nadstavby MIUI 14, jež systém od Googlu obohacuje o vychytávky přidané výrobcem.

Na rozšiřování Androidu 14 mezi evropské majitele Xiaomi 13 Pro upozornil zahraniční portál TheTechOutlook, jenž vycházel z příspěvku uživatele That_Kartikey. Aktualizace s označením 14.0.5.0.UMBEUXM má dle jeho zprávy velikost 5,5 GB. Její součástí je kromě Androidu 14 také zářijová bezpečnostní záplata.

Xiaomi 13 Pro se dočkalo svého debutu už v prosinci loňského roku, každopádně na globální trh zamířilo až začátkem toho letošního. Telefon nabízí vysoký výkon díky procesoru Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, trojici fotoaparátů vyvinutých ve spolupráci s německou společností Leica nebo 6,73palcový displej s vysokým rozlišením, 120Hz frekvencí a maximálním jasem dosahujícím hodnoty 1 900 nitů.

V České republice se Xiaomi 13 Pro prodává s oficiální cenou 26 999 Kč, a to v konfiguraci 12/256GB. Mnohým zájemcům může více sednout čerstvě odhalený Xiaomi 13T Pro, který je o poznání levnější, ale přesto nabízí solidní výbavu. Více detailů si můžete přečíst v našem samostatném článku.