Nedávno představený Windows 11 se postupně dostává k uživatelům přihlášených do Insider programu. Současně se dozvídáme zajímavé informace.

Jednou z nich je změna barvy modré obrazovky smrti. Ta se poprvé objevila ve Windows 3.0 a nabídla IT profesionálům podrobnosti o zdroji problémů s počítačem. Postupně byla upravována, vylepšována a rozšiřována. U Windows 10 byla barva změněna na zelenou.

Ta se podle serveru The Verge znovu mění a Microsoft se u Windows 11 rozhodl pro černou barvu. Další prvky, jako smutný emotikon a QR kód s odkazem na další podrobnosti o problému, zůstanou zachovány.

Přečtěte si také: Microsoft chce do obchodu Windows 11 integrovat Steam a Epic Games Store

V současné době nevíme, proč se americká společnosti rozhodla pro tuto změnu. Možná je to z důvodu barevné palety Windows 11, modrá obrazovka smrti by mohla uživatele zmást. Zajímavé je, že ne všichni členové Insider programu mají obrazovku smrti černou, u některých zůstala modrá.

Vydání Windows 11 se očekává koncem letošního roku. Na novou verzi budou moci zdarma přejít všichni s Windows 10. Kromě jiného bude ve Windows 11 integrován Xbox Game Pass a technici zajistí lepší využití SSD ve hrách.