Začátkem března jsme vás informovali o významnější aktualizaci systému Windows 11. Microsoft tehdy přidal očekávané záložky do Poznámkového bloku, integraci Bing AI a spoustu dalších novinek. Jednou z nich byla i možnost přidat iPhone do služby Propojení s telefonem, která byla dosud exkluzivní pro majitele smartphonů s Androidem. Tehdy však ještě byla v testovací fázi a dostupná byla jen pro některé uživatele, nicméně to se včera změnilo.

Microsoft ohlásil, že začíná tuto možnost rozšiřovat mezi všechny uživatele operačního systému Windows 11. Pro ty, kteří chtějí své telefonáty, SMSky nebo jiné úkony, jež by normálně prováděli z iPhonu, vyřizovat spolu s dalšími záležitostmi přímo na počítači, by už měla být co nevidět dostupná. Nejpozději se dočkáte v polovině května.

V blogovém příspěvku Microsoft vysvětluje, že se nejprve rozhodl novinku rozšířit mezi členy programu Windows Insider, od nichž zaslechl ohlasy typu „tohle je přesně to, v co jsem na svém počítači se systémem Windows doufal“. Redmondský technologický gigant uvádí, že je nadšený z postupného zavádění funkce pro všechny uživatele systému Windows.

Mějte na paměti, že k propojení s počítačem je nutné, aby váš iPhone disponoval systémem iOS 14 nebo novějším. Rovněž budete muset mít povolené připojení přes Bluetooth a nejnovější verzi aplikace Propojení s telefonem. Microsoft dále varuje, že iOS omezuje funkci zasílání zpráv a sdílení obrázků/videí spolu se skupinovými konverzacemi není podporováno vůbec.