Microsoft experimentuje s vizuálními novinkami v systému Windows 11. Jednou z navrhovaných změn je i návrat pole pro vyhledávání, jak ho známe z Windows 10. V současnosti ho v systému nahrazuje pouze ikona lupy. Níže se můžete podívat na dva návrhy, jak toto okno do baru implementovat. Jeden z nich zachycuje současný stav s ikonou.

Další změnou, kterou Microsoft testuje, je integrace notifikací. K počasí, které se do baru systému dostalo teprve nedávno, možná přibude rudá ikonka indikující nezobrazené notifikace. Ty by upozorňovaly například na důležité zprávy. Samozřejmě i tuto funkci by bylo možné v případě její implementace vypnout.

Kromě změn, které potkají snad všechny, Microsoft chystá i jednu, která zasáhne uživatele méně. Do stylu Windows 11 se přesune systémová aplikace kamery. Ta byla dosud jednou z těch, které se vizuální renovace nedočkaly. Navíc dostaneme i možnost skrz tuto aplikaci skenovat čárové a QR kódy.

Nutné je podotknout, že všechny tyto změny jsou pouze v testovacím režimu, a tak se ke všem uživatelům systému nemusí nikdy dostat. Třeba nová kamera se ale vydání pravděpodobně opravdu dočká.