Před několika dny vydal Samsung aktualizaci firmwaru pro smartphony Galaxy S23, která zlepšila řadu věcí souvisejících s fotografováním. Po jejím nainstalování si ale začala řada uživatelů napříč fórem Samsungu nebo sociálními sítěmi stěžovat, že se jim výrazně snížila výdrž baterie.

Podívejme se třeba na tento příspěvek, v jehož titulku autor sděluje, že mu dubnová aktualizace jeho Galaxy S23 Ultra zhoršila výdrž baterie. Přidává k tomu komentář, kterým se pravděpodobně snažil říct, že jsou vylepšení fotoaparátů dobrá, ale ne na úkor výdrže. Příspěvek posléze okomentovala i čtveřice dalších uživatelů:

S tímto problémem se potýkám také. Na jedno nabití mi telefon vydrží jen 4 až 5 hodin,“ uvádí jeden vystupující pod přezdívkou Arul-23ultra. Další majitel letošní vlajkové lodi od Samsungu pak tvrdí, že mu režim spánku již nesníží kapacitu baterie o pouhá dvě až tři procenta, nýbrž o pět až šest procent.

Podobná situace nastala i v únoru, kdy Samsung vydal aktualizaci nástavby One UI. Majitelé loňské řady Galaxy S22 si hned nato začali všímat zhoršené výdrže. Více podrobností jsme rozebírali v samostatném článku.