Začátkem prosince jsme jako první zdejší web informovali o české ceně smartphonu Samsung Galaxy S23 FE. Tento sub-vlajkový model, který debutoval již v říjnu, je u nás nyní konečně možné předobjednat. Na pulty obchodů se oficiálně dostane už za pár dní, takže do Vánoc by vám měl dorazit bez problémů.

Co se týče ceny, Samsung Galaxy S23 FE je na tom přesně tak, jak jsme na základě výskytu v jednom zdejším e-shopu uváděli. Varianta 8/128GB stojí 16 990 Kč, zatímco dražší model 8/256GB lze pořídit za 18 490 Kč. Kromě klasické černé varianty se u nás bude prodávat také mátově zelená, fialová nebo krémová verze. Prodeje mají začít 11. prosince.

Samsung Galaxy S23 FE je na tom po designové stránce stejně jako model Galaxy A54 5G. Na zadní straně má tři samostatně umístěné vystouplé fotoaparáty, které jsou seřazené do semaforu, a předek pokrývá displej se selfie kamerou v průstřelu. Mnohými jsou však vytýkány příliš tlusté rámečky.

Když pak přejdeme ke specifikacím, zjistíme, že Galaxy S23 FE sází na procesor Exynos 2200. S ním mají mnozí nepříjemné zkušenosti ještě z řady Galaxy S22, avšak je evidentní, že nový Galaxy S23 FE obdržel určité optimalizace, díky nimž může tento čip běžet podstatně rychleji. Samostatně jsme o tom psali zde.

Galaxy S23 FE dále využívá FullHD+ displej se 120Hz frekvencí, 50Mpx hlavní fotoaparát v doprovodu 12Mpx ultra širokoúhlé kamery a 8Mpx teleobjektivu a 4 500mAh baterii s podporou 25W dobíjení. Lákavě zní také stupeň krytí IP68.