Když řeknu, že ne všechny nově vydané aktualizace jsou vždy kompletně odladěné, tak vás to asi vůbec nepřekvapí. Věřím, že i vy sami jste se někdy setkali s problémy po updatu aplikace či operačního systému. Jihokorejský gigant Samsung nyní vydal aktualizaci své nástavby One UI, a to na verzi 5.1. Vícero uživatelů ale hlásí první problémy.

Vyčítat drobné bugy bych si snad ani nedovolil, nicméně současná situace je krapet horší. Podle některých majitelů mobilu Galaxy S22 se jejich baterie po instalaci One UI 5.1 vybíjí znatelně rychleji než dřív. Někteří uživatelé už dokonce odhalili možné příčiny.

Mnozí se domnívají, že za horší výdrží baterie stojí klávesnice od Samsungu. Sama společnost údajně doporučuje (jak vysvětluje autor příspěvku na Redditu), aby vymazali mezipaměť, případně všechna data této aplikace, a následně telefon restartovali.

Druhým důvodem pro rychlejší vybíjení s nejvyšší pravděpodobností bude, že aktualizace přepnula telefony do režimu pro maximální výkon. Je tedy zcela logické, že těm, jež dříve využívali úsporný mód, klesají procenta baterie rychleji.

Výrobce si je tedy problému evidentně vědom a nejspíš brzy můžeme očekávat aktualizaci s opravou. Setkali jste se s chybou i vy?