Smartphony s 200Mpx fotoaparátem stále nejsou standardem, ale stejně tak se už nejedná o něco dechberoucího. Hlavní snímač s tímto rozlišením používají například Samsung Galaxy S23 Ultra, Honor 90, Redmi Note 12 Pro+ nebo Xiaomi 12T Pro. Co tady ale ještě nebylo, je smartphone s 200Mpx teleobjektivem.

Momentálně se však zdá, že na první takové zařízení nebudeme muset čekat dlouho. Podle známého leakera Fixed Focus Digital nabídne teleobjektiv s tímto obřím rozlišením připravovaná vlajková loď Vivo X100 Pro+. Uvedl to ve svém příspěvku na sociální platformě Weibo.

Co se pak týče hlavního senzoru, Vivo X100 Pro+ vsadí na osvědčený Sony IMX989, jímž disponoval i jeho předchůdce. Tentokrát má ale tento 50Mpx snímač využívat variabilní clonu. Součástí (pravděpodobně) kruhového kamerového modulu pak bude i 50Mpx ultra širokoúhlá kamera využívající senzor Sony IMX598 a další teleobjektiv, tentokrát 50Mpx (Sony IMX758).

Zdá se, že se Vivo opět pokusí zlákat milovníky fotografování. Výbava smartphonu ale má být povedená i v dalších oblastech. Těšit se můžeme na mimořádně výkonný procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 v kombinaci s operační pamětí LPDDR5X a úložištěm využívajícím technologii UFS 4.0. Vivo X100 Pro+ má dále nabídnout 6,78palcový displej se 120Hz frekvencí, ultrazvukové rozpoznávání otisků prstů a stupeň krytí IP68.

S dostupností Vivo X100 Pro+ to ale opět nevypadá slibně. Z minulé řady se k nám dostal pouze model X90 Pro, a to ještě s docela velkým zpožděním.