Čínský gigant Xiaomi se připravuje na vydání řady chytrých telefonů Redmi Note 12. Vlajková loď, která nese název Redmi Note 12 Pro Plus, se pochlubí 200Mpx senzorem ISOCELL HPX, který nedávno představil Samsung. Bude tak prvním telefonem, jenž tento senzor nabídne.

ISOCELL HPX má snímač o velikosti 1/1,4 palce a pixely jsou rozdělené v poměru 16:1. V základním nastavení mají snímky rozlišení 12,5 Mpx, jeden pixel je přitom velký 2,24 µm. Uživatelé však bodu mít dovoleno pořizovat 50Mpx fotografie, v takovém případě je jeden pixel velký 1,12 µm. Když se rozhodnete fotit v tom nejvyšším rozlišení, tedy 200 Mpx, budou pixely jen 0,56µm.

Co se týče videí, díky snímači ISOCELL HPX bude telefon Redmi Note 12 Pro Plus umět nahrávat záznamy v rozlišení 8K při 30 snímcích za sekundu. V rozlišení 4K pak může být i 120 snímků v jedné sekundě videa. Snímač se dále chlubí odstupňovaným HDR a 14bitovou barevnou hloubkou. Xiaomi také láká na možnosti přiblížení (viz obrázky níže).

Xiaomi dále sdílelo informace o čipsetu. Vlajková loď chystané řad bude mít pod kapotou osmijádrový čipset MediaTek Dimensity 1080, který je postaven na 6nm výrobním procesu. Maximální frekvence jeho procesoru může dosáhnout na 2,6 GHz. MediaTek slibuje slušný výkon ve hrách. Později uvidíme, zda to je pravda.

Redmi Note 12 Pro Plus má údajně nabídnout prohnutý AMOLED displej. Poskytnout má dokonce podporu 210W nabíjení. Nová řada bude odhalena už 27. října, takže všechny důležité specifikace se dozvíme už zanedlouho.