Vivo už na trhu se skládacími telefony působí již delší dobu. Zatímco jiné značky se teprve přidávají, tato čínská firma již stihla uvést dvojici „knižních“ skládaček a jedno véčko. Nyní se spekuluje o tom, že má v přípravě hned trojici dalších modelů, které se chystá přinést začátkem následujícího roku.

Podrobnosti sdílel uživatel mikroblogovací platformy Weibo a upozornil na ně zahraniční portál Gizmochina. Vivo, spadající pod koncern BBK Group, údajně kutí knižní modely X Fold 3 a vytuněný X Fold 3 Pro, po jejichž boku hodlá vydat také kompaktní X Flip 2.

Samotný debut by se měl odehrát někdy v době představení vlajkových smartphonů Vivo X100. O TOP modelu z této série jsme vás kdysi samostatně informovali zde, a to v souvislosti s překvapivými detaily týkajícími se teleobjektivu.

Vivo X Flip se chytlo trendu zadních displejů, a tak lze očekávat, že se jednoho takového dočkáme i v případě jeho nástupce. Osobně bych také sázel na nový procesor, kterým by mohl být Snapdragon 8 Gen 2 (vzhledem k tomu, že X Flip využívalo 8+ Gen 1, by tato změna dávala smysl).

Po vzoru Oppo Find N3 Flip by nám také mohla být doručena vylepšení zadních fotoaparátů, jelikož X Flip postrádal teleobjektiv a jeho ultra širokoúhlá kamera pracovala s maximálním rozlišením 12 Mpx.

Od modelů X Fold 3 a X Fold 3 Pro bych také očekával nový čipset, a to konkrétně Snapdragon 8 Gen 3, jenž se představí už v tomto měsíci. Novinky ve fotomodulu, a to nejen po senzorové stránce, ale také designové, by rovněž nebyly na škodu.

Aktuálně však pouze spekuluji a na bližší detaily od lépe zasvěcených jedinců si nejspíš budeme muset ještě nějakou chvíli počkat.