v tomto měsíci bude představen vlajkový procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, který bude pohánět novou generaci těch nejlepších telefonů s operačním systémem Android. Už v minulosti se objevila řada tvrzení o tom, jaká zvýšení výkonu čipset přinese, ale čím více se blížíme k samotnému vydání, tím důvěryhodnější informace vyplouvají na povrch. Testy inženýrských vzorků z doby před šesti měsíci jsou totiž rozhodně méně relevantní než benchmarky provedené v aktuální době.

Známý leaker Digital Chat Station, který působí na čínské mikroblogovací platformě Weibo, přišel s údajnými výsledky Snapdraonu 8 Gen 3 v benchmarku AnTuTu. Ten je vedle Geekbench jedním z nejoblíbenějších a nejpoužívanějších testovacích nástrojů pro změření výkonu chytrých telefonů.

Podle leakera byl připravovaný Snapdragon schopen dosáhnout 840 tisíc bodů v oblasti GPU výkonu a 440 tisíc za CPU výkon, což představuje asi 40% a 15,7% nárůst.

Finální výsledky se pochopitelně mohou lišit, neboť při testech tohoto typu hraje důležitou roli také stavba zařízení, ve kterém procesor běžel. Například herní telefony s lepším chladicím systémem typu ASUS ROG Phone 7 nebo RedMagic 8 Pro+ jsou totiž schopny získat v benchmarcích vyšší skóre než klasické smartphony pro běžné užití.

Pokud bude grafické jádro Adreno 750 skutečně schopno předvést o 40 % vyšší výkon než Adreno 740, bude Snapdragon 8 Gen 3 dost možná splněným snem hráčů mobilních her. U některých náročnějších titulů typu Genshin Impact je totiž stále problém dosáhnout stabilních 60 snímků při nejvyšších detailech.