Začátkem loňského listopadu se Huawei na čínském trhu pochlubil novým véčkem s velkým plynulým displejem a kulatou externí obrazovkou, které neslo označení Huawei Pocket S. V podobném duchu má příští měsíc uvést jeho nástupce, Huawei Pocket S2.

Jak budou vypadat záda telefonu, prozradil skrz render na sociální platformě X leaker známý jako RODENT950. Huawei Pocket S2 bude mít na horní ze zadních polovin dva stejně velké kruhy – v prvním z nich najdeme tři fotoaparáty, které budou zdánlivě tvořit vrcholy trojúhelníku, a druhý kruh znovu připadne malé sekundární obrazovce, která bude s nejvyšší pravděpodobností schopná ukazovat čas a oznámení. Rozložení kamer na první pohled připomíná to, jaké Honor využil u vlajky Magic5 Pro.

Důležitou změnou oproti loňskému Pocket S bude přítomnost nového procesoru. Namísto čipu od Qualcommu, jímž byl dříve Snapdragon 778G, najdeme v nadcházejícím véčku blíže nespecifikované SoC z řady Kirin 8, za kterým stojí samotný Huawei. Novogenerační procesory Kirin demonstrují pokrok Huaweie od uvalení amerických sankcí.

Další podrobnosti o telefonu v současné době nemáme. Na základě renderu lze odhadnout, že vyjde v modré barvě, ale neznáme cenu ani datum, kdy dorazí na trh. Stejně tak zůstávají neprozrazeny specifikace.