Během dnešní prezentace na MWC 2023 představila společnost Honor svou očekávanou vlajkovou loď, která nese název Honor Magic5 Pro. Ta vás může okouzlit hned v několika různých ohledech a její přednosti potvrzují i dvě získaná prvenství v žebříčku DxOMark.

HONOR MAGIC5 PRO

Hned ze začátku generální ředitel společnosti představil konstrukci smarphonu. Na zadní straně se mu vyjímá kamerový modul se třemi snímači, zatímco ta přední je osazená mírně prohnutým displejem s tenkými rámečky. Nesmí se zapomenout ani na stupeň krytí IP68, jenž zajišťuje odolnost vůči prachu a potopení do vody.

Co se týče obrazovky, její jas může dosahovat až 1 800 nitů, což je hodnota, díky níž může Honor bez problémů konkurovat špičkovým smartphonům od dalších společností. Naopak v noci mění svou barvu tak, aby mělo světlo co nejméně škodlivý dopad na náš spánkový cyklus. Kvalitu displeje potvrzuje i prvenství v žebříčku DxOMark, kde získal 151 bodů.

Kromě displeje se na přední straně telefonu nachází i ostrůvek s předními kamerami (12Mpx ultra širokou a 3D hloubkovou), který má tvar pilulky.

Jedním z hlavních lákadel jsou bezpochyby i zadní fotoaparáty. Vzadu najdeme tři senzory a všechny z nich se chlubí 50Mpx rozlišením. Kromě toho hlavního využívá Magic5 Pro také ultra širokoúhlý fotoaparát a periskopický teleobjektiv.

Honor během prezentace několikrát srovnával kvalitu fotografií Magic5 Pro se snímky pořízené na současnou vlajkovou loď Samsungu, Galaxy S23 Ultra. Především se chlubil nočními snímky, které vypadají detailněji a kupříkladu obličeje osob jsou na nich mnohem lépe viditelné. To, zda Magic5 Pro skutečně fotí lépe než Galaxy S23 Ultra, však ukáží až testy.

Honor dále hovořil o zlepšení algoritmu Falcon, což má za následek rychlejší zpracování fotografií či přesnější zaostřování.

Všechny zmíněné přednosti vyústily v to, že Honor Magic5 Pro získal další prvenství v DxOMark, tentokrát v žebříčku mobilů s nejlepšími fotoaparáty.

Magic5 Pro nezklame ani svým výkonem. Výrobce jej totiž vybavil čipsetem Snapdragon 8 Gen 2, který v současné době představuje to nejlepší, co můžeme na androidové scéně chtít. Oproti předešlým čipům poskytuje výrazně vyšší výkon procesoru i grafického jádra, a tudíž je vhodný i pro hraní her nebo náročnější multitasking.

Pod kapotou také najdeme 5 100mAh baterii, díky níž je telefon schopen vydržet více než 12 hodin skutečně náročného používání. Dobíjet ji lze jak drátově (66W výkonem), tak i bezdrátově (50W výkonem).

CENA A DOSTUPNOST

Honor Magic5 Pro bude dostupný hned v pěti barevných konfiguracích – Glacier Blue, Meadow Green, Coral Purple, Orange a Black. Pořídit jej bude možné v konfiguraci s 12GB operační pamětí a 512GB úložištěm, a to za 1 199 eur (v přepočtu 28 300 Kč).

Informace o oficiální české ceně zatím nemáme.