V době, kdy se chytré telefony se skládacím displejem pomalu stávají standardem, se neustále objevují nové koncepty, využívající nejrůznějších modifikací displeje. Člověk se při pohledu na jeden takový domnívá, že už viděl vše, a o několik měsíců nato přijde jiný výrobce s ještě překvapivějším řešením. Zatímco se na scéně objevilo už vícero experimentů s vysouvacím displejem (třeba ten od Tecno), Motorola nedávno představila telefon, který lze ohnout kolem ruky.

Jedním z hlavních inovátorů v oblasti panelových technologií je jihokorejská společnost Samsung, která je navíc pro mnohé výrobce klíčovým dodavatelem displejů. Už dlouho se přemítá nad tím, že by Samsung v příštích letech mohl uvést na trh telefon, který nebude disponovat pouze jedním kloubem jako dnešní skládačky, ale rovnou dvěma, čímž bude displej rozdělen na tři třetiny. Dle nejnovějších informací ale bude mít významnou konkurenci.

Analytická společnost TrendForce, s odvoláním na své zdroje, v nedávné zprávě uvedla, že smartphone se dvěma ohyby připravuje také čínský gigant Huawei. Mnozí by mohli namítnout, že byl v důsledku amerických sankcí natolik oslaben, až na trhu se smartphony hraje oproti dřívějšku zcela minimální roli, ale úspěchy jeho posledních telefonů dokazují, že je opak pravdou.

Podle TrendForce by měl „tri-fold“ (jiné označení pro telefon s dvěma ohyby) od Huaweie dorazit před březnem následujícího roku. O tom, kdy vydá tuto skládačku Samsung, se ale v poslední době mnoho zpráv neobjevilo. Zdá se totiž, že má jihokorejský gigant trochu jiné plány. Pracuje kupříkladu na levnější verzi svých modelů z řad Galaxy Z Fold a Galaxy Z Flip, které by umožnily pořídit si skládačku i těm uživatelům, jimž přijde zbytečné investovat do mobilů desetitisíce korun. Pokud se bude Huawei svých plánů držet nadále, je tedy pravděpodobné, že vydá tri-fold dříve než Samsung.

Ross Young, specialista na odvětví zobrazovacích technologií, na sociální platformě X uvedl, že se uvedení Huawei tri-foldu očekávalo už ke konci tohoto roku. Od někdejších reportů se ale evidentně leccos změnilo.