Hned poté, co Microsoft začátkem února oficiálně představil novou verzi svého vyhledávače Bing poháněnou umělou inteligencí vytvořenou ve spolupráci s organizací OpenAI, byl otevřen beta testovací program pro zájemce zapsané na čekací listinu. Někteří dostali ke službě přístup hned, já se k ní dostal až o několik dní později. Noví uživatelé už ale evidentně čekat nemusí.

Na rozvolnění upozornil server Windows Central. Vícero členů jeho týmu se k funkci údajně dostalo i bez toho, aby si museli nějakou dobu počkat na čekací listině. Informaci jsem si navíc zkoušel ověřit skrze svůj sekundární účet a mohu ji potvrdit. Microsoft sice dosud nevydal žádné oficiální vyjádření, které by tuto skutečnost potvrzovalo, ale na druhou stranu to ani nevypadá, že by mělo jít o chybu nebo náhodu.

Bing v poslední době hlásí enormní nárůst v počtu denně aktivních uživatelů. V nedávno zveřejněné zprávě stálo, že byla překonána 100milionová hranice, a to právě díky nadšencům využívajícím novou záložku Chat. Ta dokáže odpovídat na komplexnější otázky a je schopna vypracovat podrobnější rešerši než běžný vyhledávač, protože využívá obsáhlý jazykový model Prometheus.

Umělá inteligence Bing AI se navíc bude postupně čím dál více rozšiřovat. Microsoft ji už integroval do bočního panelu svého prohlížeče Edge a rovněž je součástí vyhledávací nabídky Taskbaru v operačním systému Windows 11.

Samotná funkce Chat v novém Bingu se dočkává dalších a dalších vylepšení. Po docela zpackaném startu se Microsoft sebral a dal řadu věcí do pořádku. Začátkem tohoto měsíce také rozšířil dříve avizovanou vychytávku, jež vám umožní zvolit si styl odpovědí, které bude Bing AI podávat na vaše otázky. Praktickou ukázku si můžete prohlédnout v tomto článku.