Souběžně s rozvolněním omezení na počet zpráv s Bing AI za den a během jedné seance dal Microsoft vědět, že testuje zajímavou novinku, která vám umožní zvolit si, jaký styl odpovědí budete po novém chatbotovi chtít. Funkce je už nyní dostupná.

Když si otevřete v Bingu záložku Chat, dávám služba na výběr, jaký ze tří režimů chcete použít. K dispozici jsou módy kreativní, precizní a vyvážený. Pokud tak stále ještě učinit nemůžete, pár dní vydržte. Microsoft totiž nabídku postupně rozšiřuje mezi další a další lidi. Podle šéfa oddělení pro reklamu a webové služby by k ní mělo mít aktuálně přístup asi 90 % všech uživatelů.

My jsme si funkci samozřejmě také vyzkoušeli a dospěli jsme k závěru, který šlo na základě dříve zveřejněných informací tak nějak očekávat. Když položíte otázku Bingu v kreativním režimu, s odpovědí si více pohraje a finální zpráva bude většinou obsáhlejší. Vyvážený režim většinou poskytne pouze část informací a zeptá se vás, zda byste se chtěli dovědět více. Chatbot v precizním režimu odpovídá krátce, jednoduše a možná až příliš stroze, takže se hodí ve chvíli, co vám stačí prostá definice a nechcete s pročítáním delších textů ztrácet čas. Jeho vyjadřování ale působí odborněji, jelikož používá termíny.

Osobně mi přišlo, že vyvážený režim často předkládá podobně krátké a prosté odpovědi jako ten precizní. Jindy ale naopak dokáže vyčarovat hezčí a propracovanější odpověď než kreativní. Podívejte se sami na náš krátký „rozhovor“:

JAKÝ JE ROZDÍL MEZI PLAYSTATION 5 A XBOX SERIES X?

KREATIVNÍ

Rozdíl mezi PlayStation 5 a Xbox Series X je ten, že hry pro Xbox Series X jsou dostupné i pro PC a naopak. Na druhou stranu, PlayStation 5 má svou vlastní sadu her, které nejsou dostupné nikde jinde. Většina her je však k dispozici jak na PlayStation 5, tak na Xbox Series X zvlášť.

Obě konzole jsou velmi výkonné a podporují 4K rozlišení, rychlé SSD disky a zpětnou kompatibilitu s předchozí generací her. Xbox Series X má mírně vyšší výkon procesoru a grafické karty než PlayStation 5, ale PlayStation 5 má rychlejší SSD disk než Xbox Series X.

Volba mezi PlayStation 5 a Xbox Series X závisí na tvých osobních preferencích, ceně a dostupnosti her.

VYVÁŽENÝ

Můžu ti pomoci srovnat playstation 5 a xbox series x. Obě konzole jsou velmi podobné výkonem a cenou (oba stojí 500 dolarů), ale mají i některé rozdíly v designu, kapacitě úložiště a zpětné kompatibilitě . Chceš vědět více o některém z těchto aspektů?

PRECIZNÍ

Rozdíl mezi Xbox Series X a PS5 je ten, že hry pro Xbox Series X jsou k dispozici i pro PC a naopak. Na druhé straně má PS5 svůj vlastní unikátní soubor her, které nejsou k dispozici nikde jinde. Většina her je však k dispozici samostatně jak na Xbox Series X, tak na PS5.

Chcete se dozvědět více o těchto herních konzolích?

JAKÝ JE ROZDÍL MEZI ŽIRAFOU A ZEBROU?

KREATIVNÍ

Rozdíl mezi žirafou a zebrou spočívá v jejich výšce, hmotnosti, rychlosti a stravě. Žirafy jsou vyšší a těžší než zebry. Žirafa může mít 6 metrů na výšku a vážit přes 1800 kilogramů. Zebra váží jen mezi 220 a 400 kilogramy. Žirafy jsou také pomalejší než zebry. Žirafa dokáže běžet rychlostí asi 60 kilometrů za hodinu, zatímco zebra dokáže běžet rychlostí až 65 kilometrů za hodinu.

Žirafy a zebry jsou oba býložravci, protože oba jedí rostlinnou potravu. Konkrétně žirafy jsou přežvýkavci, kteří se živí keři, listy a větvemi stromů, zatímco zebry jsou slepovací pastevci, kteří jedí hlavně trávu. Trus žiraf je podobný ovčímu trusu, zatímco trus zeber je podobný koňskému.

Žirafy a zebry mají také odlišné vzory na svých srstech. Každý druh zeber má jiný obecný vzor pruhů. Zebra Grevyho má velmi tenké pruhy. Horská zebra má svislé pruhy na krku a trupu, ale vodorovné pruhy na zadních končetinách. Žirafa má tmavohnědé skvrny na světlejším pozadí.

VYVÁŽENÝ

Žirafa a zebra jsou oba savci a býložravci, ale mají mnoho rozdílů v jejich vzhledu, chování a životním prostředí. Například:

  • Žirafa je mnohem vyšší a těžší než zebra. Žirafa může mít výšku 6 metrů a váhu přes 1800 kilogramů. Zebra má váhu mezi 220 a 400 kilogramy.
  • Žirafa má dlouhý krk a jazyk, které jí umožňují dosáhnout listů na stromech. Zebra se živí hlavně trávou.
  • Žirafa má skvrny na srsti, které jsou jedinečné pro každého jedince. Zebra má pruhy na srsti, které se liší podle druhu.

Chcete vědět více o žirafách nebo zebrách?

PRECIZNÍ

Největší rozdíly mezi žirafou a zebrou spočívají v jejich výšce, váze a rychlosti. Žirafy jsou vyšší a těžší než zebry. Zebry jsou ale rychlejší než žirafy. Co byste chtěli vědět dál?

CO JE TEPLOTA?

KREATIVNÍ

Teplota je charakteristika tepelného stavu hmoty. Teplota se měří pomocí různých stupnic, například stupnice Celsia, Fahrenheita nebo Kelvina. Chcete vědět teplotu nějakého místa nebo předmětu?

[tady jsem osobně čekal delší odpověď, pozn. autora článku]

VYVÁŽENÝ

Teplota je charakteristika tepelného stavu hmoty. Chcete vědět teplotu nějakého místa nebo předmětu?

PRECIZNÍ

Teplota je fyzikální veličina, která vyjadřuje míru horkosti nebo chladu tělesa nebo látky. Je to jedna z nejdůležitějších veličin v termodynamice. Můžete mi říct více o tom, co přesně potřebujete vědět?

ZÁVĚR

Microsoft má v plánu na Bing AI intenzivně pracovat. Snaží se získávat další a další zpětnou vazbu, aby fungování chatbota zlepšil a mohl zmírnit omezení. Dříve hovořil o tom, že časem by rád posunul limit na deset zpráv během jedné seance a sto zpráv denně.

Co říkáte na nové režimy vy?