První skládací telefon od firmy OnePlus má vyjít už za méně než dva týdny a nedávno jsme se od samotné společnosti dozvěděli, že půjde pouze o přeznačený Oppo Find N3, který nejspíš dorazí pouze na čínský trh, a to v podobné době. OnePlus Open se nám již dříve ukázal na renderech, jež vytvořil známý designér Steve Hemmerstoffer, a rovněž byl zachycen v rukou slavné indické herečky. Teprve nyní se nám ale naskytl pohled na oficiální snímky. Nezveřejnilo je však OnePlus.

Za únikem jednotlivých obrázků stojí renomovaný leaker Roland Quandt. Pochválit ale musíme také Hemmerstoffera, neboť jeho uměle zhotovená vyobrazení OnePlus Open téměř odpovídají realitě. Na jeho renderech nicméně telefon vypadal „zakrsleji“, než ve skutečnosti bude, což je pro mnohé fanoušky, kteří vzhled telefonu předčasně odsuzovali, dobrá zpráva.

Pozornost na sebe stahuje rozměrný vnitřní displej, který podle Quandtova článku úhlopříčně měří 7,8 palce. Co ale vyvolává otázky, je samotný panel. Leaker totiž uvádí, že za ním stojí čínský výrobce BOE, což je v rozporu s dřívějšími tvrzeními insidera Maxe Jambora. Když byl totiž OnePlus Open v průběhu letních prázdnin odložen, uváděl, že se tak děje kvůli změně panelů – výrobce údajně přecházel od BOE k Samsungu. Jak je to ve skutečnosti, se nejspíš dozvíme až po samotném debutu. To samé se týká i 6,3palcového externího displeje.

Na zadní straně najdeme kruhový kamerový modul, nabízející místo pro tři fotoaparáty (širokoúhlý, ultra širokoúhlý a teleobjektiv), blesk a logo společnosti OnePlus.

Rendery také prozradily, v jakých barevných variantách bude telefon dostupný. Kromě černé, kterou jsme již měli možnost vidět, bude k dostání také zelená verze, jež je zbarvena do stejného odstínu jako letošní vlajkový smartphone OnePlus 11.

CENA A DOSTUPNOST

Roland Quandt prozradil také cenu. Dle jeho informací má OnePlus Open začínat na částce 1 700 dolarů ve Spojených státech, což je o 100 dolarů méně, než kolik tamní zájemci zaplatí za Samsung Galaxy Z Fold 5 bez slev či dalších zvýhodnění. Pro ilustraci: zmíněný model od Samsungu v Česku vychází na 44 999 Kč.