Momentální dění na sociální platformě Twitter sbírá nejrůznější ohlasy ze všech stran. Změna názvu i legendárního loga má jak své příznivce, tak i odpůrce, ale dle čerstvě sdílených statistik rebrandu nelze upřít fakt, že za jeho průběhu dosáhla sociální síť rekordního počtu měsíčně aktivních uživatelů.

Znatelným nárůstem se pochlubil sám majitel služby Elon Musk. Ten ve svém příspěvku publikoval graf, který ukazuje, jak počet aktivních uživatelů přesáhl 540milionovou hranici. Agentura Reuters poznamenává, že sociální síť používalo v květnu 2022, tedy před akvizicí ze strany Elona Muska, necelých 230 milionů lidí. Poté, co platformu převzal šéf společností Tesla a SpaceX, se číslo přiblížilo k 260 milionům (údaj z listopadu loňského roku).

Za dobu Muskovy „vlády“ se na Twitteru odehrálo leccos. Pravděpodobně nejvýraznější změnou až do současné doby, kdy společnost čaruje se jménem a logem, bylo kompletní přepracování verifikačního systému. Modrý odznak ověření dnes může získat každý, a to zakoupením předplatného Twitter Blue.

Jeho součástí jsou i další benefity, jako například možnost sdílet delší příspěvky či stahovat videa. V budoucnu má Twitter také umožnit psát články (nebo dokonce knihy), jak jsme vás informovali zde.

Přestože Twitteru roste počet uživatelů, platforma vykazuje o 50 % nižší příjmy z reklam, které jsou způsobené odchodem vysokého počtu inzerentů.