Sociální platforma Twitter, která se postupně zahaluje do kabátku ve znamení písmena X, obohatila předplatitele tarifu Blue o novou užitečnou funkci. Portfolio výhod tak kromě modré fajfky a zvýšených limitů pro nahrávání obsahu zahrne také možnost stahovat videa. Nicméně, i to má své meze.

Twitter vysvětluje podstatu funkce a její omezení ve speciální sekci stránky podpory. Ověření uživatelé neboli členové služby Blue mohou z příspěvků stahovat videa pro jejich následné offline sledování nebo další účely.

Pokud si však nepřejete, aby byl váš obsah dostupný ke stažení, můžete to jako autor zakázat při nahrávání videa. Pakliže máte soukromý profil, je pochopitelné, že obsah budou moct stahovat pouze ti uživatelé, kterým jste dovolili vás sledovat.

Mezi další omezení patří věková hranice. Uživatelé, kteří platformě sdělili, že jim je méně než 18 let, budou mít funkci automaticky vypnutou a nebude jim umožněno ji zapnout.

Video lze stáhnout poměrně intuitivní cestou – stačí u příspěvku kliknout na ikonu tří teček a zvolit možnost pro stažení.

Novinka přichází ve chvíli, co se Twitter nachází uprostřed snahy o rebrand platformy a zároveň se potýká s výrazným propadem příjmů z reklamy. Podle Muska si společnost tímto způsobem nyní vydělá o 50 % méně peněz než původně. Samostatně jsme vás o tomto tématu informovali zde.