Po dlouhé pauze vítejte u souhrnu snad všeho zajímavého, co se ve světě technologií za poslední dva dny odehrálo; nového Stručně!

- Waze přidává funkci, která může v autě zabavit děti i bez tabletů. Do své navigace přidává hlasy dětského seriálu „Tlapková patrola“, bohužel se jedná pouze o anglický dabing.

- První generace chytrých displejů s Google Asistentem od Googlu dostává nový operační systém Fuchsia OS. Pro uživatele se prakticky nic nemění, nový systém tady ale určitě nezastaví, jako jeden z mála od společnosti se totiž nezakládá na Linuxu.

- Facebook se rozhodl každé čtvrtletí publikovat data o nejsledovanějších příspěvcích na sociální síti, moc zajímavých informací se ale nedozvíme. Víme třeba, že 87 % nejsledovanějších příspěvků neobsahovalo odkaz.

- S Windows 11 dostane nový vzhled i Malování. Jak bylo zmíněno, jde hlavně o grafiku, která po vzoru celého systému dostane modernější vzhled, nebude ale chybět ani tmavý režim.

- Hackeři při napadení amerického T-Mobile získali osobní údaje asi 49 milionů uživatelů. Jde o jména, příjmení, datumy narození a čísla občanských průkazů a u některých účtů i „další údaje“. V rukou hackerů ale prý neskončila žádná data platebních údajů.

- Google ukazuje funkce Google Photos u příležitosti půlročního výročí roveru Perseverance ve videu, podívejte se sami.

- Google Pixel 6 dostane podle úniků podporu 33W rychlonabíjení, v krabičce ale nabíječku nenajdete.

- Podle šéfa Nvidie budou problémy s dostupností grafických karet trvat ještě „valnou většinu příštího roku“, popírá tím odhady 3DCenter, že by se ceny mohly přiblížit těm doporučeným už koncem letoška.

- Nová bezdrátová sluchátka od firmy Jabra míří na klientelu se sluchovými problémy, nabízí totiž zesílení hlasů a deset hodin výdrže (s krabičkou třicet). Cenu sluchátek Jabra Enhance Plus zatím neznáme.