Na nově spuštěné sociální platformě Threads je stále ještě co dodělávat. Kromě nových funkcí typu možnost zasílání soukromých zpráv, na které se dle uniklých materiálů společnosti pracuje, by uživatelé rádi dostali ke službě přístup z webového prohlížeče na počítači. Podle generálního ředitele společnosti Meta, která síť provozuje, už ale nebudou muset čekat dlouho.

Mark Zuckerberg v novém příspěvku na Threads potvrdil, že bude platforma dostupná z webu běhen následujících týdnů. Stejně tak služba přinese i vylepšenou funkci vyhledávání.

„Dobrý týden pro Threads. Zdejší komunita je na trajektorii, od které očekávám vybudování dlouhodobě živé aplikace. Čeká mě spousta práce, ale jsem nadšený z tempa, jakým tým dodává aplikace,“ uvedl Zuckerberg.

Nové sociální síti, která je propojená s Instagramem, se povedlo překonat 100milionový milník v rekordním čase. Jak ale nedávno vyplavalo na povrch, více než polovina uživatelů už síť aktivně nepoužívá. Statistiky analytických společností navíc ukázaly, jak postupně klesal i průměrný čas strávený používáním Threads.

Zuckerberg však zůstává i navzdory nedobrým prognózám optimistický a věří, že se platforma dostane do bodu, kdy se jí povede lépe udržet uživatelskou základnu. K tomu ale bude vyžadovat aktivní péči ze strany vývojářského týmu a ideálně také spuštění v evropských zemích. Aby to však bylo možné, bude se Meta muset přizpůsobit zdejším regulacím.