Telefony Samsungu často nabízí bezkonkurenční rozlišení fotoaparátu. Letos na jaře představený Galaxy S23 Ultra se například dočkal 200Mpx hlavního senzoru (více o letošní sérii telefonů se dozvíte v našem článku). Podle leakera, na X známého pod přezdívkou Tech_Reve, tady společnost rozhodně neplánuje přestat – údajně pracuje hned na čtyřech nových senzorech, přičemž dva z nich zajdou do ještě většího extrému.

Začněme rovnou tím největším. V dílnách Samsungu se má pracovat na masivním 440Mpx senzoru ISOCELL HU1. Ten se ale do telefonů nejspíš nepodívá. Sám leaker totiž píše, že ačkoliv se zvažovalo jeho umístění do Galaxy S25 Ultra, plán byl z důvodu ceny senzoru zavrhnut.

Dalším připravovaným senzorem má být 200Mpx HP7 podobný hlavnímu senzoru HP2 z Galaxy S23 Ultra. O něco zajímavější je ještě 50MP ISOCELL GN6. Ten sice neoslní rozlišením, jde ale o 1" senzor, který má konkurovat rovněž 1" IMX989 od Sony. V telefonech Samsungu ho nejspíš nenajdeme, ale využít by jej mohli někteří čínští výrobci.

Někde mezi 200Mpx HP7 a 440Mpx HU1 se pak má nacházet ještě jeden 320Mpx snímač. Přestože jeho kódové označení není známé, dle leakera by se mohl dostat do vlajkové lodi Galaxy S26 Ultra, která s nejvyšší pravděpodobností dorazí za tři roky.

Pokud se chcete něco dozvědět o bližší budoucnosti Samsung telefonů, přečtěte si náš článek o uniklých specifikacích Galaxy S24 Ultra.