Samsung již pracuje na vlajkové lodi Galaxy S24 Ultra, ale zdá se, že mnoho změn neudělá. Potěšit by sice měl titanovou konstrukcí, 50Mpx teleobjektivem a lepším displejem, nicméně třeba očekávané zvýšení rychlosti dobíjení se nekoná. Minimálně to tedy vyplývá z čerstvě zveřejněného seznamu specifikací, za nímž stojí známý leaker Yogesh Brar.

Galaxy S24 Ultra, který vyjde začátkem příštího roku, měl dle dřívějších zpráv vsadit na takzvanou stohovanou baterii, jež by se trochu podobala těm, co jsou využívány v elektromobilech. Podporovaný výkon dobíjení to mělo zvýšit ze současných 45 W na 65 W, čímž by se jihokorejský výrobce alespoň trošičku přiblížil čínské konkurenci, avšak dle Brarova nového příspěvku nám takovou radost neudělá. Nejvyšší výkon nabíjení má zůstat na 45 W a kapacita se ze současných 5 000 mAh rovněž nepohne.

Co se pak týče fotoaparátů, ani v jejich případě nebude Samsung dělat žádné velké změny. 200Mpx senzor ISOCELL HP2 zůstane a opět jej doprovodí 12Mpx ultra širokoúhlá kamera spolu s 10Mpx periskopickým snímačem. 10Mpx teleobjektiv ale naštěstí nahradí zmíněný 50Mpx, což by ve finále mohlo přinést kvalitnější pětinásobný zoom. Brar je tedy dalším zdrojem, který vylepšení teleobjektivu potvrzuje. Nedávno o něm hovořil insider Ice universe, jak jsme vás samostatně informovali zde. Selfie kamera pak zůstane u 12 Mpx.

Brarův příspěvek také dává Evropanům důvod se bát. Galaxy S24 Ultra totiž bude k dispozici ve dvou variantách, a to s procesorem Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, nebo vlastním Exynosem 2400. A mnozí z vás si budou jistě pamatovat, jak to s Exynosem dopadlo kdysi u Galaxy S22...

Informace nejsou oficiálně potvrzené, a tak bude dobré je brát s nadsázkou. My jen budeme doufat, že Samsung nakonec zvedne výkon dobíjení a do ČR dorazí verze se Snapdragonem.