Krátce poté, co Samsung odhalil svůj nový skládací smartphone Galaxy Z Fold 5, se začínají objevovat další informace, jež naznačují, že to na trhu nebude mít lehké. Kromě skládačky z dílny „nadšenecky“ zaměřené firmy OnePlus bude uveden i zbrusu nový foldable od Xiaomi, který dorazí v příštím měsíci. Bohužel, opět se k nám nejspíš nepodívá.

O chystaném Xiaomi Mix Fold 3 informoval sám zakladatel a generální ředitel společnosti Lei Jun. Vzhledem k tomu, že svůj příspěvek publikoval nejen na Weibo, ale také Twitter, a to dokonce i s anglickým propagačním plakátem, se mohlo zdát, že se letos konečně podívá i mimo domovskou Čínu a dorazí i k nám do Evropy. Bohužel, naděje krátce nato vyhasly kvůli tvrzení známého leakera Kacpera Skrzypka, který je přesvědčen, že nový Mix Fold opět zůstane pouze v Číně.

Nicméně, tak jako tak půjde o zajímavé zařízení. Lei Jun totiž ve svém příspěvku zvýrazňuje partnerství s německou firmou Leica a současně oznamuje, že Mix Fold 3 obdrží čtveřici fotoaparátů, od kterých lze očekávat „špičkový obrazový zážitek na tenkém a lehkém vlajkovém zařízení“. Pravděpodobně (doufejme) mezi nimi snímači najdeme i periskopický teleobjektiv.

Lehčí a tenčí konstrukce nikdy není na škodu a zejména u skládacích telefonů se stává jedním z klíčových lákadel každého novogeneračního modelu. Podívejte se třeba na Honor Magic V2 nebo údajný Oppo Find N3. Pakliže se tedy Xiaomi povede s provedením opravdu zazářit, mohl by být nový Mix Fold opravdu zajímavou alternativou za Galaxy Z Fold 5.

Co se pak dále týče výbavy, momentálně se počítá s tím, že Xiaomi použije vlajkový čip Snapdragon 8 Gen 2. Dle dřívějších hlášení má být smartphone dostupný s až 16GB operační pamětí a 1TB úložištěm.