To, že OnePlus připravuje svůj první skládací telefon, je již dlouho známým faktem. Ostatně to před několika měsíci potvrdila sama společnost, nicméně další detaily od té doby neprozradila. Až dosud. Nyní tato čínská značka, která se zaměřuje primárně na nadšence do technologií a spotřebitele, kteří vyhledávají skvělý poměr mezi cenou a výkonem, oznamuje jeho jméno.

Označení první skládačky od OnePlus bylo jedním z detailů, kolem kterých se vedly spory. Nejprve se smartphonu přezdívalo OnePlus V Fold, ale později se přešlo k OnePlus Open, neboť toto jméno zmiňoval známý leaker Max Jambor. A zcela evidentně měl pravdu.

OnePlus ve středu publikovalo na sociální síti Twitter příspěvek, ve kterém naznačuje, že jeho první smartphone ponese právě ono přízvisko Open. Slovy „We OPEN when others FOLD“ také upozorňuje na to, že se názvem odliší od konkurentů. Označení Fold je totiž populární například u Samsungu a nově také u amerického Googlu.

OnePlus Fold se údajně představí koncem srpna. Z dříve vyřčených tvrzení přitom vyplývá, že by smartphone mohl představovat zajímavou konkurenci pro čerstvě představený Galaxy Z Fold 5. Nabídne totiž čipset Snapdragon 8 Gen 2, 50Mpx hlavní fotoaparát v doprovodu 48Mpx ultra širokoúhlé kamery a 64Mpx teleobjektivu, 4 800mAh baterii s podporou 67W dobíjení a 120Hz displeje. I jeho design navíc vypadá povedeně, jak ukazují rendery (obrázky použité v tomto článku).