Vypadá to, že Xiaomi má v přípravě řadu smartphonů pro náročné. Ještě v dubnu bychom se teoreticky mohli dočkat nového člena současné vlajkové rodiny, který se bude nazývat Xiaomi 13 Ultra a nabídne nabušenou výbavu v čele s vysoce kvalitními fotoaparáty, a ve druhé polovině letoška údajně dorazí další skládací smartphone, jenž je momentálně popisován jako špičkový.

Informace o Xiaomi Mix Fold 3 přichází z Číny a jejich autorem není nikdo jiný než známý leaker Digital Chat Station. Vzhledem k tomu, že jeho předchůdce vyšel v srpnu, můžeme s podobným datem vypuštění na trh počítat i letos.

Momentálně bohužel nemáme k dispozici bůhvíjak hodně detailů. Kromě toho, že skoro určitě nepůjde o clamshell (véčko), zatím víme jen něco málo o paměťových konfiguracích. Podle leakerových dřívějších hlášení můžeme očekávat 16GB operační paměť typu LPDDR5X a 512GB/1TB úložiště založené na technologii UFS 4.0.

Dá se předpokládat, že Xiaomi Mix Fold 3 dorazí s řadou dalších vylepšení oproti předchůdci. Ten disponoval vnitřním LTPO OLED displejem o rozlišení 1914x2160 pixelů a 120Hz obnovovací frekvencí, jeho maximální jasnost pak byla 1 300nitová. Vnější obrazovka využívala technologii AMOLED, měla rozlišení 1080x2520 pixelů a stejnou obnovovací frekvenci, neměnila se dokonce ani jasnost.

Pod kapotou Xiaomi Mix Fold 2 byl k vidění čipset Snapdragon 8+ Gen 1, a tudíž by se dalo čekat, že jej jeho nástupce vymění za novější a výkonnější Snapdragon 8 Gen 2. Uvnitř telefonu se dále nacházela 4 500mAh baterie, kterou bylo možné nabíjet 67W výkonem. Zadní strana skýtala 50Mpx hlavní fotoaparát s podporou optické stabilizace obrazu, 13Mpx ultra širokoúhlou kameru a 8Mpx teleobjektiv.