Během nadcházejícího Galaxy Unpacked se dočkáme nejen představení zbrusu nové generace skládacích telefonů a chytrých hodinek, ale také další řady tabletů. Samsung má 26. července překvapit hned pěti různými modely, v jejichž čele stane špičkový Galaxy Tab S9 Ultra. O něm už některé podrobnosti známe díky předešlým únikům a s designem byl svět obeznámen skrz zhotovené rendery. Nyní se nicméně zařízení ukazuje na oficiálních snímcích, a to po boku kompletního seznamu parametrů.

Za únikem stojí renomovaný leaker Evan Blass, který o nových zařízeních od Samsungu v posledních dnech odhalil více detailů, ale jeho příspěvky čelí blokacím za porušení autorských práv. Snímky Galaxy Tabu S9 Ultra se nám však povedlo získat ještě předtím, než je Samsung násilím z Blassova twitterového profilu odstranil (v době psaní článku tak ještě neučinil, ale počítá se s tím). Podívat se na ně můžete níže.

Co se týče designu, rendery byly v podstatě přesné. Na zadní straně najdeme dvojici fotoaparátů seřazených pod sebou a nabíjecí místo pro S Pen. Přední strana je poté osazená displejem, jehož součástí je i výřez se selfie kamerami.

Specifikace se také potvrzují. Leaker Ice universe dříve hovořil o 11 200mAh baterii, kterou má v seznamu nyní i Evan Blass. Tablet dále obdrží 14,6palcový displej s Dynamic AMOLED panelem, čipset Snapdragon 8 Gen 2 a 13Mpx fotoaparát v doprovodu 8Mpx ultra širokoúhlého snímače. Využívat bude systém Android 13, ale očekává se brzká možnost upgradu na čtrnáctku. Snímek zmiňuje 512GB úložiště a 12GB operační paměť, ale zřejmě budou k dispozici i další varianty.

O tabletech od Samsungu jsme v poslední době také psali: