Během následujících měsíců vydá Samsung nejen očekávané skládací telefony Galaxy Z Flip 5 a Galaxy Z Fold 5, ale také zbrusu novou řadu tabletů, jejíž nejdražší model bude opět cílit na kreativce a další náročné uživatele. Potěšit má především po výkonnostní stránce, ale pokulhávat nebude ani v oblasti designu. Ten byl nyní odhalen prostřednictvím nových renderů.

Za snímky Galaxy Tab S9 Ultra stojí známý designér a leaker Steve Hemmerstoffer alias OneLeaks, který tentokrát spolupracoval se serverem MySmartPrice. Tablet se v renderech ukazuje s dvojicí zadních kamer, pod níž najdeme baterku/blesk a dobíjecí místo pro dotykové pero Galaxy S Pen.

Přední strana pak bude osazená 14,6palcovým AMOLED displejem, a tudíž by tablet opět mohl představovat zajímavou alternativu pro notebooky. Selfie kamera se pak bude nacházet ve výřezu, který vychází z poměrně tlustého horního rámečku. Ve srovnání se svým předchůdcem bude mít Galaxy Tab S9 Ultra totožné rozměry (326,4 x 208,6 x 5,5 mm), ale bude o něco těžší.

Specifikace tabletu jsme už dříve rozebírali v samostatném článku, nicméně i tak si je pojďme zopakovat. Počítat můžeme s čipsetem Snapdragon 8 Gen 2, a to v exkluzivní přetaktované variantě, jejíž frekvence dosahuje až na 3,36 GHz.

Příjemnou změnou oproti loňskému modelu bude také stupeň krytí IP68, jenž zajišťuje odolnost vůči vodě a prachu. Obrazovka se pak má chlubit rozlišením 2960x1848 pixelů a také 120% pokrytí barevného gamutu DCI-P3. Kapacita baterie a podporovaný výkon dobíjení se ale bohužel nemění – Galaxy Tab S9 Ultra dostane 11 200mAh akumulátor, který bude možné nabíjet 45 watty.