Během letošního Galaxy Unpacked Samsung představí novou generaci tabletů, která bude složená ze tří modelů, v jejichž čele má stát Galaxy Tab S9 Ultra. Kromě nich ale jihokorejský výrobce v tajnosti pracuje na ještě jednom kousku, o kterém nyní máme řadu zajímavých informací, a dokonce víme, jak bude vypadat.

S informacemi přichází známý leaker a 3D designér Steve Hemmerstoffer ve spolupráci s portálem WolfofTablet. Chystané zařízení, o kterém se dosud mnoho nevědělo, nese označení Galaxy Tab S9 FE Plus a poháněno má být čipsetem Exynos 1380 v doprovodu 8GB operační paměti. Ve srovnání s předchůdcem, Galaxy Tab S7 FE 5G, má v benchmarku Geekbench údajně získat o 40 % lepší skóre.

Zaměřit se můžeme také na design. Samsung se drží klasického, minimalistického provedení a de facto můžeme očekávat to stejné, co v případě Galaxy Tab S9 Ultra. Na zadní straně najdeme dvojici fotoaparátů a dobíjecí místo pro dotykové pero S Pen. Vepředu se pak setkáme se 12,4palcovým displejem, který je obehnán poměrně výraznými rámečky, které rozhodně vypadají tlustší než u modelu Ultra.

Dále je známo, že Galaxy Tab S9 FE Plus bude měřit 285.4 x 185.4 x 6.54 mm a nabídne čtečku otisků a dvojici reproduktorů.

Galaxy Tab S9 FE Plus má být dodáván ve čtyřech barvách – šedé, světle zelené, světle růžové a stříbrné. Jeho vydání bychom se rovněž měli dočkat během Galaxy Unpacked, které proběhne 26. 7.