Včera jsme vás informovali o dalším tabletu, který rozšíří letošní novou generaci. Samsung má ale v rukávu ještě jedno eso, o němž se podrobnosti vynořily krátce nato. Půjde o Galaxy Tab S9 FE (bez Plus na konci) a zveřejněny byly jeho rendery a přibližné specifikace. Tak se na něj pojďme podívat.

S detaily a krásnými snímky přichází renomovaný leaker a designér Steve Hemmerstoffer ve spolupráci se serverem MediaPeanut. Je evidentní, že se Samsung bude držet podobně jednoduchého vizuálního provedení jako u dalších modelů. Galaxy Tab S9 FE ale tentokrát dostane pouze jeden zadní fotoaparát, jenž na renderech opět vypadá poměrně vystouple. Zařízení jako takové má celkem hranatý tvar a okolo displeje najdeme výrazné rámečky.

Co se pak týče specifikací, Galaxy Tab S9 FE má být poháněn čipem Exynos 1380, což je to samé SoC, jaké údajně najdeme i uvnitř varianty Plus. Úhlopříčka displeje má ale tentokrát měřit jen 10,9 palce, přičemž rozměry tabletu samotného jsou zhruba 254.3 x 165.8 x 6.7 mm. Mezi další součásti výbavy se řadí dvojice reproduktorů a čtečka otisků.

Po boku čtyř dalších tabletů – Galaxy Tab S9, Galaxy Tab S9 Plus, Galaxy Tab S9 Ultra a Galaxy Tab S9 FE Plus – vyjde tento kousek na blížícím se Galaxy Unpacked, které proběhne 26. července. Na této akci se rovněž uskuteční debut skládacích smartphonů Galaxy Z Flip 5 a Galaxy Z Fold 5 nebo nové generace chytrých hodinek.