V nadcházejících měsících se s úniky týkajícími se připravované řady Samsung Galaxy S24 pravděpodobně budeme stýkat často. Jak se totiž telefony připravují na lednové vydání, bývají testovány v nejrůznějších softwarech, do jejichž mnohdy veřejných databází se propisují zajímavé informace. Kolem začátku nového roku bych pak očekával zjevení prvních detailů o ceně jednotlivých modelů. Teď každopádně máme k dispozici výsledek testu vlajkového modelu Ultra.

Samsung Galaxy S24 Ultra má jako jediný telefon z nové generace S dostat ve všech regionech procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, zatímco standardní model a verze Plus zamíří do Evropy s čipem Exynos 2400. Díky výskytu telefonu v databázi Geekbench se můžeme podívat na to, jak se zlepšil oproti předchůdci v oblasti výkonu.

Za single-core výkon v Geekbench 6.2.0 dostal Galaxy S24 Ultra 2 234 bodů, za multi-core pak 6 807. Jeho předchůdce byl přitom schopen dosáhnout na 1 895 a 5 062 bodů, jak poznamenává server Wccftech. Znamená to tedy, že letošní Ultra model přichází s výkonem lepším o 18 % a 34 %.

Bohužel, i tak stále nevím, kam přesně se podělo multi-core skóre 7 400, o kterém před ani ne měsícem hovořil leaker Tech_Reve. S ohledem na dosud dostupné uniklé testy se osobně domnívám, že takového výsledku Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy nikdy nedosáhne. Ale uvidíme...

Procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 se představí ještě v tomto měsíci, a to v rámci každoroční akce Snapdragon Summit, o jejímž termínu jsme vás dříve informovali zde.