Již kolem podzimu bychom se ze strany Qualcommu měli dočkat nového vlajkového čipsetu určeného pro ta nejlepší mobilní zařízení s Androidem, jenž by měl přinést vyšší frekvence než jeho předchůdce, který aktuálně androidové scéně kraluje. Obecně se říká, že se výkon procesoru výrazně zlepší, ale přitom bude zachována energetická efektivita. Příjemného výkonnostního nárůstu by se mělo dočkat i grafické jádro, ale Genshin Impact mu údajně stále dělá problém.

Toto akční anime RPG je prakticky takovým Crysis mobilního světa. Když vyjde nový vlajkový čip, řadu recenzentů prvně zajímá, jak si poradí právě s Genshin Impact.

Podle informací, s nimiž přichází na čínské sociální síti známý leaker Digital Chat Station, ale Snapdragon 8 Gen 3 v této oblasti moc velký posun neudělá, jelikož má prý stále problém titul rozjet ve FullHD se stabilními 60 snímky za sekundu. Stejně na tom má být i jeho chystaný konkurent z dílny MediaTeku, Dimensity 9300.

Grafické jádro Snapdragonu 8 Gen 3 se tedy evidentně nedočká dříve zmiňovaného 50% zlepšení oproti tomu, které se nachází ve Snapdragonu 8 Gen 2. Snad si ale s Genshin Impact poradí nadcházející generace, a pokud ne, bude už zamyšleníhodné, zda hra není pouze naprosto špatně optimalizovaná.

Co se pak týče MediaTeku, u něj je vítězství nad anime postavičkami očekávané, protože od roku 2024 bude ve svých čipech využívat grafická jádra od společnosti Nvidia. Jde dost možná o reakci na partnerství Samsungu s AMD, které spočívá prakticky v tom stejném.