Podle nejnovějších zpráv se zdá, že technologický gigant Samsung plánuje znovu začít používat své vlastní procesory Exynos v nadcházející řadě Galaxy S24. Tato změna nastává po tom, co firma nedávno přešla na používání čipů Snapdragon od renomované společnosti Qualcomm. Kupříkladu v letošních vlajkách byl k vidění špičkový Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy se speciálními frekvencemi na CPU i GPU.

Informace o této potenciální změně pochází od serveru Pocket-Lint, který cituje informace od zasvěcených zdrojů blízkých společnosti Samsung. Tyto zdroje naznačují, že se jihokorejská společnost rozhodla opětovně implementovat procesory Exynos, počínaje modelem Samsung Galaxy S23 Fan Edition (FE). Tato informace naznačuje, že trend používání procesorů Exynos by mohl pokračovat i u modelu Galaxy S24, který se očekává již v příštím roce.

V minulosti firma prodávala verze svých telefonů Galaxy S s procesory Exynos v Evropě, zatímco v USA prodával modely s procesory Qualcomm. Postup ale byl ve velkém kritizován, neboť vlastní čipová řešení Samsungu na ta od Qualcommu výkonnostně nestačila.

Zpráva přichází poté, co nedávno vyplavalo na povrch tvrzení o procesoru Exynos 2400, podle něhož se jedná o vskutku chvályhodný čip. Samostatně jsme vás o tomto tématu informovali zde.