Samsung musel ve své čipové divizi udělat změny. Jeho mobilní SoC Exynos postrádaly minimálně u vlajkových lodí smysl, jelikož měly ve srovnání s kousky od konkurenčního Qualcommu řadu nevýhod a uživatelé si na ně pravidelně stěžovali. Nicméně, jihokorejský technologický gigant nehází flintu do žita a hodlá své čipy do vlastních smartphonů znovu nasazovat. Již nyní dostáváme další informace o tom, jak Samsung pokročil ve vývoji vlajkového Exynosu 2400.

S informacemi přichází známý leaker RGcloudS, který již v minulosti přinesl řadu detailů o počinech Samsungu v čipovém segmentu. Hned v prvním příspěvku vysvětluje, že se o řadě vlastností Exynosu 2400 stále diskutuje.

Údajně by se mělo jednat o první Exynos, který využije technologii I-Cube, která horizontálně umisťuje jednu či více logických jednotek (CPU, GPU a další). Údajně má využít design I-CubeS, nicméně existuje i šance na horší I-CubeE. Tak jako tak se ale má jednat o hardwarově nejpokročilejší mobilní čip. Je tedy akorát otázka, zda bude softwarová podpora natolik dobrá, že se Samsungu povede očistit si jméno.

RGcloudS také hovoří o 3nm SoC, které označuje jako „dream chip“ (čip snů). Disponovat má čtveřicí jader Cortex-X5, která překvapivě nebudou podtaktována, a masivní, 32MB L3 cache. Kromě něj má být vyvíjen i „dream chip 2“, jehož výsledky by měly odpovídat desktopovým čipům.