Zajímáte-li se o dění ve světě zařízení od Applu, jistě vám neuniklo, že modely Pro a Pro Max z nadcházející řady iPhonů nabídnou výrazně tenčí rámečky než současná generace a jejich tloušťka bude dokonce nejmenší na světě. Známý leaker je nyní ale přesvědčen, že po stejné designové změně pokukuje významný rival Applu, který jej rovněž hodlá použít pro následující vlajkovou řadu.

Slavný insider Ice universe v novém příspěvku na čínské sociální platformě Weibo tvrdí, že špičkové modely Samsung Galaxy S24/S24+ půjdou po stopách Applu, co se týče tloušťky rámečků. Konkrétní rozměry nesdílel, což je škoda, nicméně iPhone 15 Pro/Pro Max se má pochlubit 1,55mm rámečky. Pakliže by Samsung přišel s podobnou tloušťkou, dostal by v této oblasti své vlajklové modely mezi světovou špičku.

Podle nedávných informací Apple využívá technologii LIPO, kterou chce nasadit také u příštích iPadů. Není ale jasné, zda Samsung využije stejnou metodu, nebo přijde s úplně jinou.

Zajímavé je, že leaker může tenké rámečky potvrdit u dvou levnějších modelů z řady Galaxy S24, ale podrobnosti o Ultra modelu zatím nemá. To ale neznamená, že Galaxy S24 Ultra s tímto designovým vylepšením nepřijde. Ba naopak, Samsung obvykle tyto změny činí právě u TOP modelu, a tudíž se dá očekávat, že když je přinese také u levnější dvojice, dočkají se i ti nejnáročnější. Varianta Ultra má navíc přinést titanovou konstrukci, jak jsme vás samostatně informovali zde.

Série Galaxy S24 nejspíš klasicky vyjde začátkem příštího roku. Zatím ale ještě není zřejmé, zda Samsung zůstane u lednového termínu, anebo se vrátí k únoru, jak měl dřív ve zvyku.