Pokud aktivně sledujete dění kolem chystaných iPhonů, jistě vám neunikly detaily, co se týče designu přední strany. Modely Pro a Pro Max nadcházející generace, která vyjde v září, se mají pochlubit dosud nejtenčími rámečky, jejichž tloušťka činí pouze 1,55 mm. Tento fakt byl krásně demonstrován prostřednictvím uniklé fotografie ochranných krytů, jak jsme vás informovali zde. Kromě toho se má Apple zabývat otázkou kompletně bezrámečkového iPhonu. Toto „rámečkové šílenství“ navíc časem zasáhne také iPady.

O experimentech Applu informoval známý insider Mark Gurman prostřednictvím nového vydání týdeníku Power On. Ten uvádí, že technologie, která stojí za tenoučkými rámečky, nese označení LIPO (low-injection pressure over-molding, strojově přeloženo jako „nízkotlakové přetlačování“).

Výrobce iPhonů využil LIPO poprvé u chytrých hodinek Apple Watch Series 7, jež na trh dorazily v roce 2021, aby mohl zvětšit displej. To stejné má učinit také u iPadů. Gurman ale bohužel nenastínil, kterou generaci populárních tabletů tato změna zasáhne. Nejsme tedy schopni říct, kdy se iPad s tenčími rámečky dostane ke spotřebitelům.

Posun v tloušťce rámečků je rozhodně znát. Zatímco model iPhone 13 Pro Max, který debutoval v roce 2013, disponoval 2,42 mm tlustými rámečky, jeho nástupce tuto hodnotu snížil na 2,17 mm. iPhone 15 Pro Max se zmíněnými rámečky o tloušťce 1,55 mm ale udělá ještě větší skok.

Osobně jsem zvědavý na to, jak bude Apple v tomto trendu postupovat a kdy se dočkáme onoho iPhonu, jehož prakticky celou přední stranu bude pokrývat pouze displej.

Přečtěte si také: Apple prý chystá iPhone bez rámečků. Líbil by se vám?