Samsung Galaxy S23 FE je předmětem diskuzí už několik měsíců. A ještě aby ne, když se jedná o první telefon ve fanouškovské edici, který Samsung hodlá vydat po necelých dvou letech. Sám výrobce začal na tento smartphone střední třídy lákat prostřednictvím upoutávky již několik dní nazpět, ale teď se konečně dozvídáme oficiální datum vydání.

To si indická odnož Samsungu umístila do baneru na sociální platformě X. Společnost dává jasně najevo, že Samsung Galaxy S23 FE vyjde 4. října, čili již tuhle středu. Ve stejný den se má mimochodem představit také vlajková řada Google Pixel 8, o které jsme vás naposledy informovali zde. Pro nadšence do mobilních telefonů bude středa zkrátka opravdu důležitá.

Samsung Galaxy S23 FE má dle někdejších úniků a spekulací vyjít ve dvou variantách. Lišit se budou procesorem – zatímco ta první vsadí na Snapdragon 8 Gen 1 od Qualcommu, který před pár lety sloužil jako čipset v těch nejlepších Android telefonech, do druhé verze, jež údajně zamíří i k nám, se podle všeho podívá Exynos 2200.

Telefon má dále nabídnout 50Mpx hlavní fotoparát, 120Hz displej nebo 4 500mAh baterii. Po designové stránce napodobí model Galaxy A54. Ze všech stran si můžete Galaxy S23 FE prohlédnout v uniklém videu.

Po boku Galaxy S23 FE mají debutovat také tablety Galaxy Tab S9 FE a Galaxy Tab S9 FE+ nebo cenově dostupná sluchátka Galaxy Buds FE.