Xiaomi připravuje aktualizaci vlajkové série Xiaomi 13, která bude označená písmenem T. Loni tato série debutovala začátkem října, nicméně letos se údajně dočkáme o více než měsíc dřív. Podle portugalského serveru 4gnews má tato ambiciózní rodinka telefonů přijít hned 1. září.

Série Xiaomi 13T bude opět cílit na uživatele, kteří hledají maximální poměr mezi cenou a výkonem. Sestava se opět bude skládat ze dvou modelů – základního a Pro – jež údajně budou v lecčem podobné aktuální generaci Xiaomi 12T. Zařízení přitom mají stavět na telefonu Redmi K60 Ultra, který údajně bude představen v Číně už dnes.

Klíčovým prvkem Redmi K60 Ultra, a tudíž i řady Xiaomi 13T, bude procesor. Výrobce má totiž nasadit do akce čipset MediaTek Dimensity 9200+, jenž poskytuje naprosto brutální výkon, jímž má dokonce předčít Snapdragon 8 Gen 2 od amerického Qualcommu. Ten je aktuálně nejoblíbenějším vlajkovým čipsetem pro novogenerační vlajkové lodě.

Monstrum s extrémním výkonem bude ze Xiaomi 13T Pro dělat také až 16GB operační paměť, jež byla dříve spatřena díky zápisu v databázi Geekbench.

Dále se hovoří, že smartphony Xiaomi 13T nabídnou 6,67palcové obrazovky o rozlišení 1,5K, které je vyšší než standardní FullHD, a 120Hz obnovovací frekvenci. Pochlubit se dále mají 5 000mAh baterií s podporou parádně rychlého, 120W nabíjení.

Podle 4gnews má levnější model v Evropě opět začít na 600 eurech, zatímco onen dražší má tentokrát stát o 50 eur více. Pořídit tedy půjde za 800 eur. Toto jsou ale pouhé spekulace, a tudíž si budeme muset počkat na vydání.