RedMagic, dceřiná značka čínské společnosti Nubia, nevyrábí pouze světoznámé herní telefony. Její přesah je daleko větší a součástí sortimentu jsou také nejrůznější periferie pro PC hráče, jako například myš, klávesnice nebo podložka. A samozřejmě také monitory.

Na poli herních monitorů je RedMagic stále relativně novým hráčem. Globálně stihla uvést zatím jenom jeden model, a to tento kousek pyšnící se 4K mini-LED panelem. Nyní však značka na domácím trhu předvedla hned dva nové monitory, které by se v budoucnu teoreticky mohly dostat také do Evropy.

zanedlouho RedMagic vydá nový mini-LED monitor, opět nabízející 27palcovou obrazovku. K dispozici také bude 160Hz obnovovací frekvence a rozlišení 4K, nicméně maximální svítivost se posune na více než dvakrát lepší hodnotu – oproti původní tisícovce nitů se mohou budoucí uživatelé těšit na 2 200 nitů.

RedMagic také ve svých propagačních materiálech zdůrazňuje, že onen mini-LED panel využívá 5 088 světelných zón, což spotřebitelům nabídne ideální požitek z hraní her nebo sledování video obsahu. Za vysokou kvalitou obrazu bude také stát podpora standardu HDR1400.

I tentokrát se dočkáváme fururistického designu, za který vděčíme především speciálně vytvarovaným zádům a výraznému RGB trojúhelníku, jenž se na nich vyjímá.

Druhým monitorem je 49palcový ultra-wide kousek, využívající panelovou technologii QD-OLED. Co se blíže týče parametrů, obrazovka sází na rozlišení 5120x1440 pixelů a 240Hz obnovovací frekvenci, takže by mohla potěšit milovníky e-sportů. Zacílení na tuto kategorii spotřebitelů nasvědčuje také vyzdvihovaná 0,03ms odezva. Samozřejmostí je podpora technologií AMD FreeSync a Nvidia G-SYNC.

Co se týče ceny a dostupnosti, více detailů o obou monitorech bychom se mohli dozvědět už během zítřejší konference. Stejně tak se pravděpodobně doslechneme o mírně prohnuté 34palcové variantě QD-OLED monitoru. Jakmile se RedMagic podělí o konkrétní detaily, článek aktualizujeme.

Na stejné akci mimochodem debutuje také mobilní série RedMagic 9.